GÜZELLİKSAÇ BAKIMI

Kuru ve Kolay Kırılan Saçlar Için Nemlendirici Bakım

Hemen hepimizin şikayetçi olduğu konulardan biridir kuru saçlar. Sık yıkamaktan, işlem görmekten  giderek kuruyan saçlar yazın gelmesiyle birlikte deniz, havuz ve güneşin etkisiyle  daha da fazla kurur. Sonra paniğe kapılır ve bir an önce eski nemine kavuşması için çözümler aramaya başlarız.

Doğru olan,  saçları düzenli olarak nemlendirmektir. Her yıkama sonunda saçlarımıza nemini koruyacak bakımlar yapmak gerekir!

Nemi saça hapsetmek için Ay’ın su grubu burçlarda olduğu günleri ise mutlaka değerlendirmeliyiz! Çünkü bu günler evrendeki tüm canlılar gibi bizim de suya en çok ihtiyaç duyduğumuz, aynı zamanda

Cildimizi nemlendirmek için pek çok etkili ve ucuz

da suyu/nemi en verimli biçimde değerlendireceğimiz günler; dolayısıyla cildimizin ve saçlarımızın da… ürün bulmamıza rağmen, konu saçlarımızı nemlendirmek olduğunda aynı çeşitliliği ve ekonomik ürünleri bulmakta maalesef zorlanıyoruz.

Yine de karamsar olmaya gerek yok! Şimdi vereceğim çok basit ve masrafsız tarif ile bu sorunu aşmak mümkün.
İhtiyacımız olan tek malzeme “GLiSERİN”

Hazırlanış şekli de çok basit: 1 ölçü gliserin + 4 ölçü su

Püskürtme özelliği olan herhangi bir şişeye istediğiniz miktarda hazırlayabilirsiniz. Ancak ben her zaman ölçüyü küçük tutup, sık sık hazırlama taraftarıyım.

Evde badem yağınız ya da saçın kendi yağına en yakın özellikteki jojoba yağınız varsa birkaç damla damlatabilirsiniz. Daha fazlasına gerek yok.

Gece yatmadan evvel ya da uygun olduğunuz her an saç boylarına ve uçlarına uygulamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Eğer duş sonrası kullanacaksanız, saçlarınızda yeteri miktarda su bulunduğu için, sadece gliserinden bir miktar uygulamanız daha doğru olacaktır. (Ben bu yöntemi kullanıyorum ve sonuçtan çok memnunum.)

Maske şeklinde kullanmak isterseniz yine saçlarınızın ıslak olması gerekir. Fazla suyu aldıktan sonra yaklaşık 1 tatlı kaşığı gliserini saç boylarına ve saç uçlarına eşit olarak dağıtıp bir süre bekletebilirsiniz. Yalnız bu durumda diğer bakımlarda olduğu gibi bekleme süresinin ardından yıkamanız gerekebilir.

Gliserinin nemi hapsetme özelliği sayesinde saçlarınız çok kısa sürede eski nemine kavuşacaktır. Üstelik kırıkların oluşumunu da engelleyecektir.

Duş sonrasında el, ayak , diz ve dirsek gibi sertleşmeye müsait olan bölgelere de uygulayabileceğiniz gliserin zaten birçok kaliteli bakım ürününün içerisindeki yumuşatıcı maddedir.

Gliserinin bu özelliğinden Ay’ın, karbonhidrat günleri olarak bildiğimiz su grubu burçlarda olduğu günlerde faydalanmanızın sonucu daha da etkili hale getireceğini unutmayın!

Buradaki ve buradaki bilgiler de ilginizi çekecektir.

Buradaki bilgi de ilginizi çekebilir..

.

.

Tags

Related Articles

51 Yorumlar

  1. ben kış aylarında gliserini el kremimin içerisine vazelin ile karıştırıp kullanıyordum, bu özelliğini yeni öğrendim mutlaka deneyeceğim teşekkürler kozmik bakım 🙂

  2. Gliserinle seviyeli bir ilişkim var son zamanlarda, litrelik şişede odamın baş köşesinde duruyor hatta, kendi saç spreyimi yapıyorum kendileriyle kütikül kremimi de hatta pastacılığın uhusu olduğu için mutfağa girdiği de oluyor seviyorum vesselam

  3. evet yaz başında bende yapıyordum, durulanmayan kremler gibi bir etki yaratıyor ama onarıcı bir etki sağlar mı bilemiyorum. nemlemdirici bakımlar yaptığımız günlerde rahatlıkla uygulanabilir..

  4. Teşekkürler. Bende aktardan almıştım gliserin ama pek bir işe yaramadı, ben de kalanı durulanmayan saç kreminin içine ekledim. Bende eczaneden alayım o zaman. Sen sirkeyi söyleyince şampuanımın içine sirke attım ilk yıkadığımda birşey farketmemişti ama sonraki yıkamalarda kremsiz bitkisel içerikli şampuan olduğu halde durularken yumuşacık oluyor saçım, galiba sirkeden. 🙂

  5. eczaneden aldım gecen minicik bişey verdi 5 lira ya sordum daha büyüğü varmı diye yok dedi göz damlası kadar bişey daha fazla ve daha uygun nerden alabilirimki..

    1. yarım litreliği olup olmadığını sordun mu peki? direkt rafa koymuyorlar büyük boylarını. ellerinde bulunuyor ama krem vs. yapımında kullanıyorlar. ellerinde yoksa bile aynı gün ya da ertesi gün temin ediyorlar.
      sana verilen gliserin kulak damlası olarak satıldığı için çok küçük:)

  6. merhaba. bırkac sorum olacak kozmik. eczaneden gliserin sordum kucuk bır sıse guvenıp alamadım daha dogrusu guvenmemezlık degılde senden tavsıye almadan almak istemedim birincisi gliserin suyu mu gliserin yağımı kullanmam gerekir kurulugu gıdermek için. yukarda yazan bır olcu glıserın 4 olcu su karısımını gunluk yıkamadan sac uclarına uygulayabılırmıyım. dogru bılgılerı olırsam faydalı olacagını dusunuyorum ne dersın 🙂

    1. küçük şişelerde oluyor ancak ben 1 litrelik istiyorum eczaneden. küçük boydaki gliserinle hemen hemen aynı fiyat oluyor çünkü.
      kuru saça, gliserinle hazırlamış olduğunuz suyu kullanmalısınız.fakat duş sonrası nemli saça uygulayacaksanız direkt gliserin kullanmanız gerekir.

  7. bende alcam da gliss sampuan+herhangi bir sac kremi duruladiktan sonra havluyla nemini alp sac uclarina sade gliserin uygulayacagim puskurtmeli bi siseye koyup dogrumu anlamısmıyım kozmik bakim tabi fonle kurutacagim (bu gliserin guzel kokuyormu) ve krem kullanirken gliserine gerek varmi

    1. gliserinin saf hali yoğun bir yapıya sahip olduğu için sprey şeklinde kullanmak mümkün olmuyor.avuç içine alarak rahatça uygulayabilirsiniz.ancak kuru saça uygulamak için suyla hazırlanan karışım sprey şeklinde kullanılabilir.
      gliserinin kokusu yok.
      acil durumlar dışında saçlarınızı hemen kurutmayın. çünkü gliserinin nemi saça hapsetmek için biraz zamana ihtiyacı var.
      dediğim gibi gliserinin işlevi ortamdaki nemi saça hapsetmek. bu nedenle kremden farklı bir işlevi var.
      hem güzel kokulu hem de krılmayı inleyen bir ürüne ihtiyaç duyuyorsanız elidorun durulanmayan kremini önerebilirim. kırılmayı önler,nem sağlar ancak gliserin gibi nem depolamaz.

    2. peki gliserin de kırılmayi onluyormu kozmik bakim ve hergun kullanabilirmiyim bagisiklik durumu varmi gliserin hic bilmedigim bi urun oldugundanbu kadar soruyorum gliserinmi tercih edim elidorun jreminimi hangisni kullanmam daha faydali

    3. kırılmayı önlüyor ancak ayda 2 kez en azından besleyici bir bakım uygulamalısınız. bakımı tamamen bırakmamalısınız.
      elidorun birkaç çeşit durulanmayan kremi var. istediğinizi seçebilirsiniz. fiyatı da çok uygun, 6 lira.
      ben uzun süre kullanmıştım, geçen hafta yeniden aldım. daha önce kullandığım günlük kullanım için olanını aldım ancak arı sütü içereni denemeyi düşünüyorum bir sonraki sefer.

  8. Ben de gliserin denicem bugün. Umarım işe yarar çünkü ilk kez buradan böyle ayrıntılı bir şekilde duyuyorum gliserini. Çok teşekkürler kozmik bakım 🙂 Ayrıca elseve nem kolojen de çok iyi. saçlarım iyileşmeye başladı 🙂

  9. Kozmik bakimcim, seviyorum seni.. sen bu ay resmen bana calisiyorsun yahu.. ne kismetliyim ben böyle.. ne derdim olsa senin sayfadan o konuyla ilgili link aliyorjm facebooktan.. hemen buradayim tabi. Uzun uzun mesaj yazacak firsatim olmuyordu hic simdi bulur bulmaz yazayim dedim.. sen ne harika bir varliksin.. varligin icin tesekkurlet. Emeklerin icin cook cook daha tesekkurler. Gorusmek uzere..

  10. bir kullanıca da belirtmiş bende aldım ezcaneden çok küçük bişi ayrıca bilemyrm söylediğiniz uygulamayı yapınca hemen etkisi görülüp bi yumusaklık hissedilyr mu bnde berbat bi etki oluşturdu bi garip oldu zaten mahvolmaya meraklı saç uclarım iice garipleşti. olay nedir anlayamadım

  11. ben de eczaneden alıyorum fakat daha fazla miktarda alıyorum. 500 gr.lık olabilir, bizzat kullandığım bir ürün, herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. nedenini anlayamadım malesef.

  12. gliserini eczaneden temin ediyorum ben. 500 ml lik alıyorum. küçük şişeler oldukça pahalıya mal oluyor. diğerlerini bu ara internetten almadım hiç.

  13. saç boyalarına uygulamadan önce yağ karıştırıp uygulasak kuruluğunu alır mı? yoksa, yağ karıştırmak boyanın tutmamasına mı sebep olur ben bunu merak ediyorum

  14. boyaya yağ katmak yumuşaklık verir fakat ilave ettiğiniz yağ miktarı kadar oksidanız eksik koymanız gerekir. aksi halde boya rengi açık olur.

  15. Aha bunu ogrendigim daha iyi oldu daha acik renk bir sac rengini oksidansiz olusturmak istiyordum aaay cok tesekkur ederim 🙂
    Yani o zaman tutmamasi gibi bir sey olmaz demi

  16. Canım ben sürekli yapıyorum bunu her banyodan sonra yaklaşık 2-3 aydır belki daha bile fazla oldu.. kesinlikle bir yumusama var hatta bazen (ayin durumu ile ilgili sanirim) pamuk gibi oluyor saçlarım. . Ama benim için halaaa kuru saçlarım. Bazen gliserin sisesini kafama bosaltasim geliyor o derece yani.. kuaför desen her gittiğimde ne kuru ne çatır çatır saç bilmem ne söyleyip duruyo. . Off ben ne yapsam. Artık yağ bakımı yapmam gerekiyor diye düşünüyorum, hiç değilse haftada bir. Gliserin tek başına baş edemedi benim mısır puskulleri ile. Argan, bademve zeytin yağını karıştırmayı düşünüyorum. Var mı başka katilabilecek bişey? 🙁

  17. sevgili emireamade, yağları dene fakat kendi günlerde olmasına çok dikkat et. ayrıca şampuanına bir miktar bal ilave etmeyi de ihmal etme. sevgiler:)

  18. Peki ben bişey sorucam benim saçım kuru ve cansız duruyor ben bunu saçımı yaparken nemlendirici olarak kullanabilir miyim? Ve kullanınca durulamak gerekiyor mu?

    1. sevgili ali,
      kısa saçlar için gliserin kullanımı zor olabilir. fazlası yağlı bir his oluşturur. ayrıca şekillendirici yerine geçmez. sadece nem depolar. bir kez kullanıp tecrübe edin ve öyle karar verin. bizler nemli saça uygulayarak iyi sonuçlar alıyoruz nem ve yumuşaklık açısından fakat dediğim gibi şekillendirmeye yardımcı olmaz diye düşünüyorum. doğru anladıysam sorunuzu tabi.

  19. Arkadaşlar, gliserin sürdüğünüz gün saçınızı kurutmayın. O gün başka bir şey kullanın. Çünkü öğrendiğime göre,ısıyla çok çabuk buharlaşan gliserin, o hapsettiği nemi de alarak gidiyor. Saçlarınız yanmış gibi olabilir. Ya da şekil değil de sağlık için kurutmak zorundaysanız, dipleri kurutup uçları nemli bırakabilirsiniz. Gliserinı nemli kalan uçlara süresiniz. İyiliklerle 🙂

  20. Benim de saçlarım kimyasal işlemlerden çok kurumuştu. Ben bu saç bakımlarından önce yalın kuru saçıma gece katkısız keratin yükledim. Sabah duruladım ve buradaki bakım gibi bir bakım yaptım. İnanılmaz muhteşem parlak nemli capcanlı ve güçlenmiş onarılmış saçlarım oldu. Resmen saçlarım dirildi. Fakat kımyasal keratin sakın kullanmayın işe yaramıyor, mutlaka Katkısız Keratin olması çok önemli..

    1. sevgili Meryem merhaba,
      keratinden güzel sonuçlar almanıza sevindim. diğer konuyu tam oturtamadım zihnimde. buradaki bakım gibi derken tam olarak ne yaptınız detay verebilir misiniz?
      yukarıdaki bakım günlük bir bakım çünkü. siz bunu tek seferde mi yaptınız? ya da nasıl uyguladınız tam olarak.

  21. Merhaba Kozmik bakım,
    Benim saçlarım aşşşırı kuru ve mat (kaç yıldır kimyasal işlem yaptırmamamama rağmen), yalnız gür ve kalın telli bunlarda bir sorunum yok. Bunun için çare ararken bura aklıma geldifakat sinüzitim olduğu için saçlarım ıslak bekleyemiyorum, zaten genelde banyodan sonra sinüzit oluyorum, ne tavsiye edersiniz?

    Bi de Aslan günleri zaten kalın olan saç telimi daha da kalınlaştırır mı? diye korkuyorum, ince telli parlak yağlı saçlara gerçekten imreniyorum x))) bebek saçı gibi 🙂
    Aslan günlerinin küçülen ya da büyüyen fazda olması fark eder mi? Teşekkürler

    1. merhaba sevgili fafai fa 🙂
      polen kürünü önerebilirim dahili olarak. ayrıca çok az miktarda bakım yağını avucunuzda dağıtıp kuru saça uygulayabilirsiniz. diğer bakımları öneremiyorum sorununuzdan dolayı maalesef.
      aslan burcunu her iki fazda da kullanabilirsiniz kesim için. zayıf saçları kalınlaştırdığı doğrudur çünkü sağlıksız saçlardır. fakat sizde böyle bir etkisinin olacağını sanmıyorum, en azından gözle görülür boyutlarda olmaz. çünkü zaten kalın telli saçlara sahip olduğunuzu ifade ediyorsunuz.
      şifa olmasını dilerim 🙂

  22. Bende kullanıyorum ve cok memnunun gliserinden fakat arkadaslarinda soyledigi gibi kulak damlasi gibi birsey 7 tl eczaneye sordugumda buyuk olmadigi cvbini alıyorum bulamadım yani teşekkür ederim saygilarimla

    1. tanıdık bir eczaneye sorun sevgili bahar. depodan istiyorlar ellerinde yoksa. normalde raflara çıkmıyor zaten. arka planda kendileri kullanıyorlar.
      muhtemelen tahmin etmiyorlardır istediğinizin bu olduğu.
      sevgiler, saygılar 🙂

  23. Merhaba ilk defa yorum yapiyorm umarim cevap alirim 🙂 benimde saçlarim kuru, cansiz misir puskulu gibi 🙁 duştan sonra hindistancevizi yagi kullaniyodum gliserin mi alsam farkeder mi? yada h.cevizi yagini devam.etmek istesem hangi burcu takip etmem lazim?

    1. merhaba sevgili yeliz,
      gliserini denemenizi öneririm. yağa devam etmek için en uygun günler ay'ın ikizler, terazi ve kovada olduğu günlerdir. içerik olarak örtüşmese de saçlarımız için çok önemli olduğundan koç ve aslan burcunu da ilave edebiliriz bu uygulama için.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close