CİLT BAKIMIGÜZELLİKŞİFALI BİTKİLER

Cilt Bakımında Lavanta..

 

Lavanta ile genç ve dinç kalın !

Sevgili dostlar,“Lavanta” ile ilgili yazımın son bölümüne geldik..

Peki pürüzsüz, ışıl ışıl bir cilt için lavantayı nasıl kullanacağız?

Kaynamakta olan yaklaşık bir buçuk su bardağı suya bir tatlı kaşığı lavantayı atıp, ocaktan alıp, 10 dakika ağzı kapalı olarak demleyeceğiz. Demlendikten sonra ılınmasını beklemeden süzmeliyiz.
On beş gün boyunca her gün akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir su bardağı dolusu ılık olarak içmemiz gereken lavanta çayını her defasında (her kullanımda) taze olarak hazırlamamız şart. Bir gün önce arta kalan miktarı kullanamıyoruz. Kolay olsun diye bir kaç günlük hazırlayıp buzdolabında da bekletemiyoruz. Hiçbir şekilde damak tadına uygun olsun diye, içerisine şeker veya benzeri hiç bir katkı ilave etmiyoruz.Tadının çok kötü olmadığını daha önce de yazmıştım. On beş günlük ilk kür tamamladıktan sonra haftada üç-dört defa, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı içmeye devam ediyoruz.Cildimiz sağlığına kavuştuğunda kür tamamlanmış oluyor.

Dikkat ettiyseniz saçlar için verdiğim tarifin aynısı..Ancak bu kez lavantayı 10 dakika demliyoruz.

Bu kür cildinize doğal güzelliğini yeniden kazandıracak, lekeler ve sivilceler kaybolmaya başlayacak.Cildinizde meydana gelen canlılık sizi çok şaşırtacak! Cildinizdeki kusurları kapatma gereği duymayacaksınız.

Yaşınız ne kadar genç ise lavanta kürünün etkisi o kadar hızlı olacaktır.Ancak yaşınız kaç olursa olsun;sivilce ve lekelerden arınmış,doğal güzelliğini yeniden kazanmış bir cilt görmek ve bunu korumak istiyorsanız lavanta vazgeçilmeziniz olacak.

İnatçı cilt problemlerinde maydanoz kürüyle desteklemenizi tavsiye ederim!

(maydanoz kürü için parçalanmış 15-16 adet maydanoz,yarım limonun suyu -iki yemek kaşığı- ve yarım bardak suyu robottan geçirip kahvaltıdan 15-20 dakika önce içmeniz gerekiyor.15 günlük ilk uygulama+1 hafta ara+15 günlük ikinci uygulama kürü tamamlayacaktır.-hamileler ve düşük tansiyon hastaları için önerilmediğini hemen belirtmek isterim-)

Lavantaya geri dönecek olursak; hazırladığınız çayla bir parça pamuğu ıslatıp öncesinde temizlediğiniz cildinizi silebilirsiniz.Bu tür bir uygulama için birkaç damla lavanta yağı da kullanabilirsiniz.Çünkü lavanta aynı zamanda etkili bir dezenfektandır ve özellikle akneli ciltler için bu çok faydalı olacaktır.

Ben pratik kullanım imkanı verdiği için lavanta yağını evimde her zaman bulundururum.Özellikle baş ağrısı çektiğimde ilaç kullanmadan önce birkaç damla lavanta yağı ile masaj yapmayı tercih ederim.

Ya kurutulmuş lavanta? Evet,onu da hiç eksik etmem evimden.Uyuyamadığımda bir fincan lavanta çayı ile rahatça uykuya dalarım.

Küçük lavanta keseleri de vazgeçilmezimdir.Sizlere de tavsiyem bu küçük keselerden hazırlayıp gardrobunuza koymanız ya da yastığınızın içine yerleştirmeniz.Hatta bir tanesini çantanıza bile atabilirsiniz.

Özellikle yorgun ya da gergin hissettiğinizde bir tutam lavantanın sizi nasıl rahatlattığına inanamayacaksınız! İşte böyle bir durumda çantalardaki lavanta mükemmel bir kurtarıcıdır.Sadece 5 dakika içinize çekeceğiniz hafif bir lavanta kokusu bile erken yaşlanmaya da neden olan ve stresliyken artan kortizol hormonunun salgılanmasını yavaşlatarak sakinleşmenizi sağlayacaktır.

Kısacası gençliğinizi,güzelliğinizi ve sağlığınızı korumak için;hem kadınların hem de erkeklerin dostu olan bu mor renkli çiçeği evinizden eksik etmeyin !

Sevgiyle ve güzel kalın:)

Lavantanın farklı kullanım biçimlerine buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.

Leke, çil ve siyah noktalar üzerinde hızlı ve gözle görülür etkileri olan cilt maskesine buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Tags

Related Articles

236 Yorumlar

  1. kozmik bakim yine çok faydalı bilgilerle bizi aydınlatmışsın teşekkürler.
    Ben saç için uygulayacaktım ama şimdi düşünüyorum da 15 gün bu kürü yapıp içersem hem saç hem cilt için fayda görebilirim kaynatma süreleri farklı ama yinede cilt için 10 dk kaynattığmda saçımada yararlı olacaktır dimi kozmik bakım?

  2. baş ağrısına mı,bu harika! bazen başımdaki ağrı gözüme vuruyor ve sanki yuvalarından çıkacak zannediyorum.. bunu denemeliyim 🙂

  3. elfHatun baş ağrısının daha etkili ilacı nane yağıdır.iyi bir nane yağı baş ağrısının geleceği hissedildiğinde burun içine birazcık sürülürse ağrı başlamadan yok olur.çok etkilidir:)

  4. Kozmik Bakım,
    Lavanta denilince aklıma hep çocukluğum geliyor. Annem banyo sabunlarını genelde lavantalı alırdı. babam da ben de çok severdik.

  5. yıllardır türlü çeşitli krem, ilaç, doktor tavsiyesi v.s ile üstesinden gelemediğim akne problemimin üstesinden lavanta kürüyle geldim, kurallara sadık kaldığınız müddetçe gerçekten işe yarıyor. lavanta çayından sonra da bir yiyecek ya da su harici içecek tüketmmeniz gerekiyor o yüzden uyumadan önce yapmak en yararlısı.

  6. doğru bir biçimde, sabır ve titizlikle uygulandığında doğal yöntemler gerçekten işe yarıyor. Tabi defalarca kendini kanıtlamış olan kürleri tercih etmek gerek.

  7. kozmik bakımcım demledikten sonra bardağıma limon katabilir miyim? Şeker tatlandırıcı vs. katmıyorum ama limonla içersem bir sakıncası var mı?

  8. Lavanta kürünün 15. günündeyim ama gözle görülür bi fark yakalayamadım düzenli olarak kullanıyorum ama kozmik bakım ben çay için kurutulmuş lavanta kullanıyorum aktarlarda satılıyor ya onlardan.Bir yerde hata mı yapıyorum.Eskiden çok fazla sivilce problemi yaşamazdım ama stresten midir nedir artmaya başladı.Bir de çay bittikten sonra bir parça pamuğa çayı döküyorum aynı pamuğun üzerine de birkaç damla lavanta yağını damlatıp yüzüme sürüyorum , etkisini neden göremiyorum:(

  9. Bu arada tabiki tarihlere de dikkat etmem gerekiyor ama sorunum ciddi boyutlara ulaşınca yazıyı görür görmez uygulamaya başladım .Benim asıl sorum lavantayı mı yanlış kullanıyorum şüphesi 🙁

  10. yanlış kullandığını sanmıyorum, yukarıda tarif edildiği gibi demlediğini düşünüyorum. belki sivilcelerin karaciğer kaynaklı değildir!-bana mail adresimden ulaşmanı isteyeceğim bunnu-

  11. kozmikcim buradan da yazmak istedim verdiğin bilgilerin nasıl faydalı olduğuna dair… şöyle ki:
    lavanta kürünü bıkmadan her akşam yaptım 26. günümdeyim hala devam ediyorm.maydanoz kürüyle destekliyorum ve maydanoz kürünün de 12. günündeyim.Kürleri uyguladığım sırada sivilceler çıkmaya devam ediyordu ama yorulmadan küre devam ettim.Sonuçta artık yeni sivilceler çıkmıyor,regl günlerinde çıkanlar da küçük ve onlara lavanta yağı sürdüğümde 2 gecede kuruyor.Bir tek sorunum var izlerini geçirmekte zorlanıyorum malesef :(.
    Kürler için tekrar teşekkür ederim kozmik bakım .İyi ki varsınnnnn

    1. kaynamaması gerekiyor tam olarak ama bunu uygulamak oldukça güç. ısıyı çok düşük tutmak gerekiyor. yani kaynama noktasında ama fokurtu olmayacak. bu tür demlemelerde ben küçük kavanozda kaynar suya koyup hemen kapağını kapatıyorum ve soğumasını engelliyorum. bunun için kavanozu peteğin üzerine koyabilir, sıcak havlu benzeri bir şeyle sarabilir ya da hali hazırda sıcak su varsa kavanozu sıcak suya oturtabilirsiniz. imkanlarınız hangisine elverirse.
      ya da en azından 5 dakika sonra altını kapatıp diğer 5 dakikayı da böyle doldurabilirsiniz. yalnız ağzı kapalı olmalı ki etken maddeler buharlaşmamalı.

  12. kozmikciğim lavanta kürü için büyüyen ay fazında nasıl etki görebiliriz? akşam lavanta çayı içip dibinde kalanla yüzümü sileceğim sabahta maydanoz limon kürü yapacağım ama su ara limon suyu sarımsak kürü yapıyorum uygulama için yol gösterir misin? Su sivilceler canımı çok sıkıyor artık 26 yaşıma geldim hala kurtulamadım şunlardan 🙁

  13. bence 25 mayısı beklemeniz en doğrusu. ayrıca sabah değil de gece yüzünüzü temizleyip uygulamanız daha etkili olur.şifa olsun:)

  14. kozmikcim ya bende yapıcam bu kürü 25 mayısta başlamak için uygun demişsin yapmayı düşünüyorum fakat 25 mayısta sanırırm bu ısırgan kürüne başlamak içinde uygun bi gündü öyle yazmıştın sanırırm yaznlış hatırlamyıyosam kısaca şöyle deyim iki kür aynı dönemde olumsuzluk yaratırmı şimdiden tşkler….

  15. benim yüzümde ufak ufak sivilceler vardı kürü uyguladığımda daha ilk günlerden onlar sönüp gitmişti çok hoşuma gitmişti yalnız ilerleyen günlerde yüzümde uçu olmayan büyük sivilce çıktı bende bıraktım ve geçti neden böyle olmuş olabilir

  16. şule hanım basit bir tesadüf olabilir ya da arınma kürlerinin tamamında olduğu gibi potansiyel sivilcenizin çıkışını hızlandırmış olabilir.endişelenmenize gerek yok, sivilce yapmaz.

  17. zeynep hanım sakıncası yok. hatta lavanta çayı regl ağrılarını tamamen ortadan kaldırır ancak bir hafta öncesinde kullanmaya başlarsanız.

  18. maydanoz kürü ile lavanta kürünün başlangıç günü aynı mıdır? ben 20 ekimde maydanoza başlasam lavanta kürüne bugün başlıyorum uygun olur mu?

  19. Kozmik Bakım merhaba; lavanta kürüne bir kaç gecikmeyle başladım…sormak istediğim içme saati pek anlayamadım 🙁 …. yemekten sonra iki saat geçtikten sonra herhangi bir saat mi…mesela uykuya gitmeden öncesi de olabilir mi? hem kolay uyumaya da faydalı olabilir …

  20. sevgili filiz 2 saatten kasıt açlık derecesi aslında. yani aç olduğunuz sürece yatmadan once de içebilirsiniz. ben de aynı şekilde uyguladım. yatmadan iki saat once yemeyi kestim ve lavanta çayımı içip uyudum. gerçekten rahat bir uyku sağlıyor. şifa olsun:)

  21. Merhaba ben de bu lavanta kürünü yapmıştım ilk 15 gün daha sonrasını yapmadım haftada 3 4 gün olan kısmını çünkü ne kadar devam edilcek anlamadım ömrümüzün sonuna kadar içsek mi ki 🙂 bu arada bnm sivilce problemim var lavantayı ilk 1 hafta kullandıktan sonra epey söndü bırakınca çok artmaya devam etti bu sivilce konusunda önericeğiniz başka şeyler var mı?

  22. merhaba kozmik bakım paylaştığın faydalı bilgiler için çok teşekkür ediyorum her konu da bizleri bilgilendiriyorsun. Benim sormak istediğim, sedef hastalığı var ve genel olarak sedefin karaciğer rahatsızlığından kaynaklanmadığı söyleniyor acaba lavantanın faydası olur mu ki karaciğerden kaynaklanmadığı için pek faydası olacağını düşünmüyorum açıkcası. Bu konu da bir bilgin var mı? Beni bilgilendirebilirsen sevinirim.

  23. sevgili rümeysa sedef için mutlaka alkali su başlığındaki 3. maddeyi uygulayın. en çabuk sonuç alabileceğiniz uygulama bu olur. şifa diliyorum:)

  24. 1 haftadır alkali su içiyorum günde 2.5 lt 2.5 çay kaşığı karbonat tam emin olmadan birşey söylemek istememiştim ama sanki hafifleme var gibi geldi ama emin olamadım belki bana öyle geliyor demiştim ama çok mutlu oldum şu anda iyiki varsın 🙂

  25. Merhaba..
    Cene bölgemde akne var ve dermatologun yazdigi ilaci kullandigimda gecsede tekrar cikiyor bir süre sonra..
    Lavanta kürünü hormonal sorununumdan dolayida kullanirsam etkisini görürmüyüm ? Ve hangi tarihte baslarsam etkisini görürüm..
    Tesekkürler simdiden..

  26. sevgili gül hormone problem için kesinlikle hayıt çayını öneririm. yeni ayda yani 30-31 ocakta başlayıp uzun sure devam edin.
    akneleriniz için de kudret narı yağını tavsiye ederim. her ikisine kategoriler bölümünden ulaşabilirsiniz. şifa diliyorum:)

  27. kozmikcim ben hep lavanta kaynamaya başlayınca ocaktan alıyodum tadı acıdığı için
    yanlış mı yapıyorum acaba? öyle etkisi olmaz mı

  28. sevgili bukem kaynatılmıyor zaten. ocaktan aldığınız kaynar suya lavantaları katıp, ağzı kapalı olarak demlemeye bırakın. şifa olsun:)

  29. tamamdır artık öyle yapıcam çok teşekkürler kozmikcim
    pardon bu arada yanlış yere yazıp bi de üste çıkmaya çalışıyorum 😀 😀

  30. merhabalar 🙂 ben bi konuda sizden yardım almak istiyorum yüzümde sivilce diyemeyiz fakat pıtırcıklar var sıkınca yağ gibi bişeyler cıkıyo ve sıkıncada iz yapıyo ayrıca gecmişteki sivilcilerimin izleri var duru bi yüz istiyorum fakat nasıl ? öneriniz varmı acil cevap 🙂 ??

  31. yağlar konusunda yardımcı olabileceğimi sanmıyorum malesef sevgili yasemin. fakat sivilce izleri için aynısefa kremi ya da eczanelerde bulabileceğiniz sudocrem i kullanabilirsiniz. ayrıca bu yağları kendiniz sıkmak yerine bir uzmana göstermenizi tavsiye ederim. özellikle büyüyen ay fazında ve oğlak, aslan, koç ve boğa günlerinde cildinize dokunmayın. izler kalıcı olur.

  32. bu kürüde deniyeceğim 32 yaşındayım bitmedi gitti şu sivilceler kaç dr gittim netten kürler denedim ama nafile şu meşur sivilce ilaçını bile kullandım 6 ay boyunca 2 sene iyiydi sonra eskiye döndük 🙁 inşallah taze lavanta bulurum aktarlarada pek güvenemiyorum alıp ilk uygun günde başlıyacağım inşallah şifa olur

  33. sevgili merve, tarifteki gibi uygulayın. birde kudret narıyla ilgili yazımı okuyun mutlaka. birçok pahalı üründen daha etkili olduğuna bizzat şahit oldum. şifa diliyorum:)

  34. Merhaba, öncelikle uzun zamandır yazılarınızı begenerek takip ediyorum.
    ben 27 yasındayım ve ergenlikten bu yana bi çok sivilce tedavisi gördüm ve son yıllarda baya iyi durumdaydım. taa ki gecen sene cenemde biranda yayılan sivilceler olana dek.agrılı ve kistik şekildelerdi. tam 1 senedir bunla bogusuyorum.
    neyse sizin söyledkleriniz dogrultusunda lavanta kürünü uyguladım ilk 15 gün. daha sonra haftada 3-4 kez olmak üzere 2 hafta daha devam ettim. ve suan bıraktım 3-4 gün oldu. ancak dün gece bianda küçük,beyaz uclu sivilceler(10-15 adet) cıktı tekrar cenemde. suan ne yapmamı önerirsiniz küre devam etmelimiyim?
    (biraz uzun oldu kusura bakmayın ama sizede dogru bilgi aktarmak istedim)
    sevgiler..

  35. sevgili yağmur çok teşekkür ederim:)
    anladığım kadarıyla eskisinden daha küçük sivilceler bunlar. bu, kürün işe yaradığını fakat yeterli olmadığını düşündürüyor. çayı şimdilik bırakın. 14 nisanda kürü tekrarlayın fakat maydanoz kürüyle birlikte uygulayın. inatçı sivilceler için önerilen şekli bu zaten. şifa olsun diyelim şimdiden:)

  36. sevgili kozmik bakım, ben de çok teşekkür ederim.
    Evet eskiden çok derinden,ağrılı,kistik sivilcelerdi. bu seferkiler çok sayıda fakat minik beyaz uçlular.
    Önerilerinizi dikkate alıcam.
    sevgiler.. :))

  37. en önemli kısmı hallolmuş sevgili yağmur. sadece yüzeyde bir miktar kalmış. bundan sonrası çok kolay görünüyor:)

  38. Sevgili kozmik bakım lavanta kurunu on beş gün yaptım ama lekeler. Olduğu gibi duruyor şimdi ne yapmalıyım ara verip mi tekrar baslamaliyim yoksa hiç ara vermeden devam mi etmeliym yardım lütfen

  39. hemen başlayın sevgili lsmsrckii. ana sayfada var şu an ilgili yayın fakat görselinde ısırgan olduğu için dikkatinizden kaçmış olmalı. şifa diliyorum.

  40. sevgili kozmik bakım ben lavanta kürünü iki hafta kullandım sonra ara verdim küçülen ay fazında yine kullanmaya başladım. küçük küçük sivilceler çıktı bende acaba iyileşiyormuyum ondanmı böyle oldu yoksa ters etkimi yaptı merak ettim.

  41. bu bizim beklediğimiz bir şey zaten sevgili kübra, endişelenmeyin. yorumlarda da bahsedilmişti daha once. vakit bulduğunuzda mutlaka okuyun. şifa olsun:)

  42. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim 🙂 lavantayla alakalı bütün yazı ve yorumları okudum. lavanta tam bir şifa kaynağı 🙂 umarım banada iyi gelir. bir sorum daha olacaktı ben sacıma maya maskesi yapıyorum yıkadıktan sonra kokusu hiç geçmiyor bunun bir çözümü varmı?

  43. yine lavanta çayı ile son durulama çözüm olabilir sevgili kübra. çayı yerine daha pratik olarak yağını da kullanabilirsiniz. bir bardak suya birkaç damla lavanta yağı yeterli olur.sevgiler:)

  44. her gördüğümü deniyorum ya çok güzel şeyler bunlar 🙂 lavanta çayı içmeye 3 gün önce başladım sonuçları farkeder etmez paylaşacağım sizlerle inşallah 🙂 bi de, içerken yanında kraker falan yedim ben yemesem daha mı iyi?

  45. ben bu lavanta kürünü cildimdeki pütürler için kullanmaya başlamıştım fakat cildimdeki rahatsızlık dahada arttı. hiç sivilce cıkmazdı cildimde sivilce patlaması yaşıyorum su an:( ne yapmam gerek. acaba bu kürün bi etkisimi??? ayrıca b u kürü 15 gün uyguladıktan sonra bir hafta aramı veriyoruz yoksa sürekli kullanabilir miyiz?

  46. merhaba kozmik bakım öncelikle bu faydalı bilgiler iççin çok teşekkür ederim. ben lavanta kürünü cildim için kullanmaya başlamıstım. cildimde pütürlükler vardı. kullanmaya başladıktan sonra bu pütürlerin dahada arttiğını gözlemledim ve sivilce çıkmaya başladı normalde sadece adet günlerime yakın bir iki tane cıkardı ama su an cok fazla:( kürün etkisi olabilirmi??? ayrıca lavanta kürünü 15 gün uyguladıktan sonra 1 hafta ara verip tekrar kullanmaya başlayacakmıyız yoksa bırakacakmıyız? şimdiden teşekkürler

  47. sevgili selma rica ederim, güle güle kullanın, en yüksek faydayı görün inşallah her birinden:)
    bir haftalık aradan sonar yazımda da belirttiğim gibi ikinci uygulamayı yapın. sivilcelerin artması normal. bizim göremediğimiz cilt altında olgunlaşmayı bekleyen sivilceler bir an once atılıyor. tamamen temizlenmesi dileğiyle:)

  48. Merhabalar. Ben 9 yıldır sivilce sorunu yaşıyorum. 21 yaşındayım. Her türlü tedaviyi denedim. Antibiyotikte dahil fakat sadece 3 ay dayanabildim. 2 gün önce yine dermatolaga gittim fakat son çarem antibiyotik olduğunu söyledi. Bu eziyete katlanamam tekrardan. Kürleri daha önce hiç denemedim. Sivilcelerim kırmızı lekeler bırakmaya başladı. Bu yazilarinizla ümitlendim. Maydanoz artı lavantaya baslayacagim. Önerebileceginiz başka şeylerde var mı acaba.? Şimdiden çok teşekkür ederim..

  49. sevgili merve, kğrleri uygularken bol su için öncelikle. kudret narı yağını da dıştan uygulayın. ilgili konu blogta mevcut. maydanoz ve lavanta kürünü uyguladıktan sonar alkali suya başlamanızı öneririm. 3. maddeyi uygulayın 4 hafta kadar, ardından 1. maddeyle devam edin. bu bedenizdeki toksinlerden arınmanızı sağlar. şifa diliyorum, güzel haberlerinizi bekliyoruz:)

  50. kozmik bakım birşey sormak istiyorum şimdi 15 gün bu lavanta çayını içtikten sonra 1 hafta ara verip de mi yine aynı şekil haftada 3-4 gün içmeye devam ediyoruz yoksa ara vermeden 15 gün bitiminde hemen mi devam edicez ben orayı kaçırdım bilgi verirseniz sevinirim

  51. sevgili diana başlayabilirsiniz evet. iki haftalık lavanta küründen sonra ara vermeden fakat dediğiniz gibi aralıklarla yani hafta da 3-4 kez devam edebilirsiniz. iki hafta da böyle kullanıp haftada 1-2 ye düşürün. bu şekilde azaltarak sonlandırın. şifa olsun.

  52. cevabınız için teşekkür ederim dün başladım küre yatmadan 1 kupa fincanı lavanta çayımı demleyim ılık ılık afiyetle içtim inş.şifa görürüm aslında benm pek bir sorunum yok ama sivilce izleri var çene altımda onun için içiyorum ve tabi bir de bu da bir arınma programı olduğu için kaçırmak istemedim tekrar sağolun bilginiz için..

  53. Kozmik bakim peki bu kür gozenekleri siklastirmada da ise yariyor mu? Yuzumdeki sivilceler siyah noktalar bir sekilde gitse bile buyuk gozenekler hep kaliyor ve cildim hicbir zaman puruzsuz olamiyor cunku:(( bir de sisesinde iki yil bekleyen lavanta suyu sizce bozulur mu? Cunku ben keskin kokusunun azaldigini farkettim de.

  54. iki yıl uzun bir zaman sevgili weisse rose, bozulmuş ya da etkisini çoktan yitirmiş olabilir. yine de son kullanma tarihini ve saklama koşullarına uyup uymadığınızı control edin. büyük gözenekler daha çok cilt tipi ile ilgili olduğu için bir şey yapmak zor fakat yine de buz masajı işe yarayacaktır sanıyorum. cilt bakımı için uygun günleri tercih etmeniz de iyi olur.birde maya maskesini deneyin bu konuda bir sure.şifa diliyorum:)

  55. yarın 2. tura başlıyorum lavanta kürüne ilk kürümde güzell sonuçlandı bana göre cilt tonumda mükemmel bir eşitlenme söz konusu zaten beyaz tenliydim ama şuan tam bir ay parçası gibi suratım :)) bunu ben değil yakın çevrem söylüyor sivilce izi de neymiş hepsi kayboldu gitiii… kendi haline bıraksam aylar sürerdi lekenin açılması teşekkürler kozmik bakım malum önümüz yaz ben de güneyde yaşıyorum yazın yakıcı bir sıcağımız var sağolsunn..bu 2. dönem kürümü sırf bu yüzden uygulucam bir de bişey sormak istiyorum kozmikk lavantayla ısırganı aynı anda uygulasak olr mu yani ısırganın saat 4 gibi içerim lavantayı da gece yatmadan 11 gibi içsem bir zararı olur mu

  56. Kozmik bakim; vitiligo icinde ayni kur gecerlimidir ? Ellerimde yazin baslangiciyla belirginlesen vitiligo lekeleri icin uygulamak istiyorum.ayrica lavanta aktardan aldigimiz uygunmudur ?

  57. sevgili diana, ne güzel değerlendiriyorsunuz ay takvimini ve kürleri, tebrik ediyorum. aldığınız sonuçlar da çok güzel doğal olarak. bahsettiğiniz şekilde kullanabilirsiniz çayları. şifa olsun:)

  58. sevgili kadir yalman, lavantayı aktardan alabilirsiniz. kullanıni fayda göremezseniz karabaş otu çayını araştırıp deneyin. şimdilik blogumuzda yok malesef bu konu. ayrıca alkali su içmenizi öneririm. çok okunanlar listesinden ulaşabilirsiniz. şifa olmalarını diliyorum.

  59. tmam kozmik bakım ısırganla lavantayı aynı anda kullanıcam dün ısırganımı aktardan temin etmiştim bu arada ben balık burcuyum siz de bir yorumunuzda birisine siz de tam bir balık detycılığı var demiştiniz ben de öyleyim çok dikkat ediyorum günlere aylara zamanlara..ama herşeyi sizden öğreniyorum daha yeni sayılırım ama kendimi geliştireceğime inanıyorum sevgiler kozmiğimm

  60. kozmik bakım merve kaçar arkadaşıma izninle bir maske tarifi verebilir miyim?? sivilce ve sivilce izleri bir bayan için gerçekten zor bir sorun başa çıkmak sabır ve güç istiyor ben de bir blogda görmüştüm ve uygulamıştım 2-3 kez belki siz de biliyorsunuzdur aspirinli ballı bir maske tarifi var eğer cildiniz de çok fazla akne sivilce problemi varsa haftada 2, az sorununuz varsa haftada bir uygulamak yeterli oluyor ben kendim denedim ve gördüm cilt tonunda kayda değer bir açılma ve berraklık yapıyor çok şükür benm sivilce problemim yoktu ama burun üzerinde güneş lekesi vardı onun için kullanmıştım ve baya faydasını gördüm umarım merve arkadaşımız da şifa bulur..tarifi yazayım ben sizin için de uygunsa yayınlarsınız 3 adet aspirin bir yada yarım çay kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı bal şunu da belirteyim eğer cildi kuru ise limon tahriş edebilir onun yerine su ile de maskeyi yapabiliriz benm cildim karma olduğu için ben de limon suyu kullanmıştım geliyim hazrlanışına:aspirinleri su yada limon suyuyla eritiyoruz ve içine balı ekliyoruz iyice karıştırıp yüzümüze hafif masajla sürüyoruz 15-20 dk bekleyip önce ılık suyla maskeyi yüzümüzden çıkartıp sonra soğuk suyla duruluyoruz extra bir temizleme ürünü kullanmadan mutlaka nemlendiricimizi uyguluyoruz bu kadar çok basit ama son derece etkili bir yöntem denendi onaylandı kozmiğim bir de şunu hatırlatayım maskeden sonra cildimiz aşırı hassas oluyor mümkünse güneşe çıkmamamızda fayda var ben genelde akşamları uyguluyorum ve çok memnunun arkadaşa acil şifalar diliyorum

  61. sevgili diana çok teşekkür ederiz:) tarifi püf noktaları ve uyarılarla birlikte yazmanız çok iyi olmuş. ayrıca cilt maskelerinin akşam saatlerinde uygulanması önemlidir daima.
    sevgiler:)

  62. bu akşam lavanta kürüne başlayacaktım ama şimdi farkettim emzirenler için uygun değilmiş:( neyse, ben de eşime yapayım da akşamları rahat uyusun bari;)
    kozmik bakım, emzirirken ne gibi bir zararı varmış acaba, bilgin var mı?

  63. Diana hanım duyarlılığınız icin cok tesekkurler. Daha once bu maskeyi denedim ve olumlu sonuc alamadım maalesef ciltten cilde değişim gösteriyor.
    Kozmik Bakım lavanta ve maydanoz kürleri sonlandırdım bir iki gün olmakta. Kullanacak kisiler icin yorumlamak isterim. Kürleri kullanma süresince sivilce oranı fazlalasıyor bu biraz moral bozucu elbet ama sabır isi kendimizi motive etmeliyiz. Ve gün gectikce cildimin kendini daha iyi sekilde yeniledigini gozlemledim. Suan kur kullanımından kaynaklanan sivilce var ama daha çabuk iyilestigini gözlemliyorum. Yıllardır bu dertte oldugum icin lekelerde cabasiydi. Buda lavantanın büyüsü olacakki gözle farkedilir yok oldu. Sonuc tavsiye ediyorum ben memnun kaldım. Fakat bir sorunum var Kozmik Bakım kürleri kullandiğım süreçte küçük bir seyler cikti netten arastirmayla komedon olduguna kanaat getirdim bu neden oluşmuş olabilir ? Yağ oranın fazla olması mı ? Vede nasıl bir tedavi uygulamam gerek ?

  64. sevgli pnr/cnr kimyasal özelliklerini araşırmadım fakat hemen tüm bitkiler gibi (soframızdakiler dışında) lavanta da hamile ve emziren anneler için kısıtlanıyor. bebeği korumak adına alınmış en doğru tedbir olarak yorumluyorum ben bu durumu.

  65. sevgili merve, bu tür kürler cilt altında beklemekte olan sivilcelerin çıkışını hızlandırıyor. yani haftalara yayılarak ard arda çıkacak olan sivilceleri bir anda atmış oluyorsunuz. lavanta çayını haftada 1-2 kez içmeye devam edin. keyif çayı gibi fakat yine aç olarak. küçük şeyler derken akne görünümünde olmayan uçsuz,minik sivilcelerden bahsediyorsunuz sanıyorum.bunlar için kuret narı yağını kullanabilirsiniz. temiz cilde gece uygulayın. aslında bunu kür süresince de uygulayabilirsiniz. hem içten hem dıştan tedavi etmiş olurdunuz.

  66. Kür boyunca kudret narını özenle kullandım ve halada aksatmadan devam ediyorum. Lavantaya keyif olarak o zaman devam edeyim. Bu guzel bilgiler ve ilgin icin ne kadar tesekkur etsem az size 🙂 Cok sagolun 🙂

  67. 1 hafta lavanta kurunden sonra sonuc mukemmel cildim gozle gorulur sekilde parlamaya basladi gozenekler acildi1 tane sivilce cikti ve 2 gun icinde kuruyup gitti kisacasi cildim nefes aliyor canlandi tabi isirgan kurude uyguluyorum ve cildime bakimda yaptim hepsinin sonucu bu ben cok memnun kaldim tesekkur ediyorum kozmikcigim sana Allah razi olsun senden bize yol gosterdigin icin …..Artik sıkı takipcin benim 🙂

  68. 2 haftalık lavanta kürümü dün itibariyle bitirdim.kesinlikle cilt tonumda ki eşitsizlikler eskisine nazaran daha dengeli.ve cildim daha parlak ve canlı .eski donuk duruşu kalmadı.
    teşekkürler kozmik bakım 🙂

  69. Bana gozenekleri siklastirmak icin buz masajinin yararli olabilecegini soylemistiniz. Peki bunu nasil yapmaliyim sabah aksam mi, kac kalip kullanmaliyim mesela.cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim kozmik bakim:)

  70. merhaba kozmik bakım , sivilcelerim için lavanta kürüne başlayacağım. yalnız kaynayan su içerisine lavanta tozumu atacağım , bilgilendirebilirmisiniz, teşekkürler:))

  71. Merhaba Kozmik Bakım. Ben on sekiz yasindayim. Benim sorunum alnimdaki kucuk, kirmizi sivilceler; burnumun cevresindeki gozenekler ve gozumun altindaki beyaz sivilceyi andiran cikintilar. Ben lavanta kurunu iki defa yaptim ama usengecligim yuzunden (bununda biktkisel bir caresi var mi:) birkaac gun aksatarak uyguladim. Artik layikiyle yapmak istiyorum. Ayrica isimi saglama almak icin maydonoz kurunude yapacagim. Bu ikisine ne zaman baslamaliyim? Cunku siz surekli kurlerin bir zamani oldugunu soyluyorsunuz. Beni aydinlatirsaniz sevinirim. Simdiden cok cok tesekkur ederim:-)

  72. sevgili alanguva, üşengeçliğin çaresi tibet egzersizleri :)) kürlere 7 aralıkta başlamanız uygun olur. bu dönemde sivilceleriniz artacaktır muhtemelen çünkü cilt altında olgunlaşmayı bekleyenler varsa bir an once dışarı atılacak. vu nedenle aynı dönemde geceleri cildinizi temizleyip kudret narı yağı uygulamanızı öneririm. şifa olsun:)

  73. Sevgili kozmik benim benim sac ve tuy problemrime cok iyi geldiniz sizi 8 aydir sessizce takip diyorum ve cok guzel sonuclar aldim dilerseniz neler yaptigimi sac bakimi basligi altinda saclarima uyguladigim yontemleri yazabilirim ama benim bi sorum var saclarim iyilestigine gore sira goz cevremdeki beyaz yag bezelerine geldi karacigerden kaynakli bi problem oldugunu soylediler o yuzden lavanta maydonoz limon kurunu uyguladim daha once cildm gzellesti ama yag bezelerine pek faydasi olmadi acaba baska bi formul biliyormusunuz yag bezesi icin ? Guzellik merkezine gittim icleri bosalmis gibi biz bisey yapamayiz fondotenlerle kapatin dediler ama bende sevmiyorum oyle seyler kullanmayi ustelik daha kotu yapacagini dusunuyorum. Simdi bana distan bakim veya icten bi bakim onerirseniz cok mutlu olurum.

    1. Tuy problemiyle ilgili ne yaptiginizi sizden ve neler yapilmasi gerektigini kozmik bakimdan ogrenebilir miyim? Ben daha yeniyim yanlis yerde yazdigimin farkindayim:-) yazinizda gectigi icin sormak istedim. Cunku fazla tuylerle sorunum var. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim:-) Sabirsizligim yuzunden ozur dilerim.

  74. sevgili rana, size memnun eden sonuçlar almanıza çok sevindim:) faydalı oluyorsa paylaşımlarım ne mutlu bana. tecrübelerinizi okumak elbette bizi çok mutlu eder. hem umudumuzu hem motivasyonumuzu arttırır. zahmet olmazsa merakla bekliyoruz:)

    yağ bezeleri konusunda bildiğim hiçbir çözüm yok malesef. bu konuda hem buradan hem mail yoluyla sıkça soru alıyorum. keşke bir yolunu bulsam da paylaşsam sizlerle. yazdıklarınızı okurken heyecanlandım aslında kürlerden sonuç aldığınızı mı yazdınız diye:) şimdilik zor görünüyor fakat her gün yeni bir bilgiye ulaşıyoruz. rastlarsam kesinlikle zaman kaybetmeden paylaşacağım. sevgiler:)

  75. sevgili avanguva, hoşgeldiniz:) ben kendi payıma düşen kısmı cevaplayayım. ay takvimine gore tüyler üzerinde etkili günler takip edilmeli ve digger günlerde epilasyon yapılmamalı. bunun dışında istenmeyen tüylerle ilgili önemli konuları, önerileri ve açıklamaları birkaç kategoride topladım. hepsine ana sayfadaki aralık ayı epilasyon günleri (2014) başlığından ulaşbilirsiniz. pembe sözcüklere tıklamanız yeterli. aynı başlığa sayfanın sağındaki en çok okunanlar listesinden de ulaşabilirsiniz. şifa olmasını dilerim, sevgiler:)

  76. Sevgili kozmik benim benim sac ve tuy problemrime cok iyi geldiniz sizi 8 aydir sessizce takip diyorum ve cok guzel sonuclar aldim dilerseniz neler yaptigimi sac bakimi basligi altinda saclarima uyguladigim yontemleri yazabilirim ama benim bi sorum var saclarim iyilestigine gore sira goz cevremdeki beyaz yag bezelerine geldi karacigerden kaynakli bi problem oldugunu soylediler o yuzden lavanta maydonoz limon kurunu uyguladim daha once cildm gzellesti ama yag bezelerine pek faydasi olmadi acaba baska bi formul biliyormusunuz yag bezesi icin ? Guzellik merkezine gittim icleri bosalmis gibi biz bisey yapamayiz fondotenlerle kapatin dediler ama bende sevmiyorum oyle seyler kullanmayi ustelik daha kotu yapacagini dusunuyorum. Simdi bana distan bakim veya icten bi bakim onerirseniz cok mutlu olurum.

  77. Kozmik bakim ben maydanoz ve lavanta kurune basladim acaba diyorum zayiflamak icin maydonozu kaynatip icin diyorlar sizin kurdeki maydonozuda kaynattiktan sonra rondodan gecirsek kurunuz yine ise yarar mi? Ya da kaynatmazsak kurunuzun tarifine uyarsak yine zayiflatma etkisi var midir? Simdiden her soruma cevap verdiginiz icin tesekkur ederim:-)

  78. rica ederim sevgili alanguva, tarif sayın ibrahim saraçoğlu'na ait. o nedenle değişiklik yapmadan hazırlamanızı öneririm. biliyorsunuz kendisi kimya profesörü ve bu konuda en fazla güven duyabileceğimiz isim.maydanoz çayı kilo verdiriyorsa bu ekilde kullanımı da etkili olacaktır diye tahmin ediyorum. sevgiler:)

  79. Ya kozmik bakım kusura bakma ama ben uzun zamandir başlamak istiyordum.ancak ne zaman baslayacagimi bilemedim.burç takviminde göremedim. En yakın ne zaman baslasam uygun olur.birde cilt icin yaptigimiz uygulama sekli saca da faydali olur mu

  80. saç için hemen başalayabilirsiniz sevgili pnr, dıştan uygulamaya. cilt için 5-6 ocak uygun olur. elbette cilt için kullandığınız dönemde saçınıza da etkisi olacaktır bir şekilde. o dönemde saç diplerinize masaj yapmaya çalışın her gün. şifa olsun:)

  81. Sevgili kozmik bakim, maydanoz kuru uyguluyorum 1 haftadir qma cok fazla sivilce cikti suratimda sivilcelere elleyemiyorum bile minik ama yagli gorunuyolar bu normal mi daha ne kadar sivilce cikmaya devam eder? Ptesi lavanta kuru uyguluycam zamani uygun mu ? Bu arada 2 kere meshur ilaci kullandim tekrar tekrar sivilceler cikti

  82. sevgili levann, bu kürün sizde mükemmel derecede işe yaradığını gösteriyor:) cilt altı temizlenene kadar sivilce çıkmaya devam eder. adaçayı yağınız varsa cildiniz nemliyken sivilcelerin üzerine sürün, hızla kurutur.
    ancak lavanta ve maydanoz kürü aydı dönemde kullanılır. siz ayrı ayrı uyguluyorsunuz anladığım kadarıyla. hatta uygulayacaksınız.hemen başlamanız iyi olur.
    şifa diliyorum:)

  83. merhaba.. yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. bi sorum olucaktı size.. lavanta kürünü emzirken yapabilirmiyiz.. birde lavanta kürü batık lekelerine iyi gelirmi ?

  84. sevgili sbltnm, lavantanın yan etkisi bulunmadığına dair bilginin yanı sıra hamilelerin ve emziren annelerin kullanmaması gerektiğine dair de bilgiler bulunmakta. bu nedenle size kullanın diyemiyorum tereddütsüz olarak. batıklar için püf kategorisinde daha etkili yöntemler bulabilirsiniz. doğum sonrası dökülme için ise karanfil kürünü önerebilirim.yorumları da okuyun mutlaka. ayrıca arı poleni maskemizi de kullanabilirsiniz hem dökülmenin durması hem de dökülen saçların hızla yeniden çıkması için. bu maskeye de kategoriler kısmından ulaşabilirsiniz. şifa olmasını diliyorum:)

  85. sevgili betül, 15 günlük kürden sonuç alanlar koruyucu ve tamamlayıcı olarak belirttiğim şekilde devam ediyorlar bir sure daha. siz istediğiniz sonucu alamazsanız yukarıda bahsettiğim gibi maydanoz kürü ile birlikte bir kez daha uygulayabilirsiniz. şifa olmasını diliyorum.

  86. Merhabalar,cilt bakımı için zerdeçalla lavantayı aynı anda kullanabilir miyiz, sivilce sorunum var ve lavanta ile zerdeçalın da faydalı olduğunu duydum. Nasıl kullanmalıyım,yardımcı olursanız çok sevinirim.

  87. sevgili bettyblue, bu iki bitkinin etkileşimi hakkında bilgim yok malesef. alternative olarak kudret narı yağını önerebilirim size. çok güzel geri dönüşler oluyor. her gece, derinlemesine temizlenmiş cilde yeterli miktarda yağı masajla yedirerek uygulanıyor. kısa sürede sonuç veren ve zahmetsiz bir yöntem. dilerseniz bunu uygulayabilirsiniz. şifa diliyorum, sevgiler:)

  88. Ben lavanta çayını üç dört gün kullandım fakat bir anda yüzümün her yerinde sivilceye benzeyen minik beyaz pütürlükler olmaya başladı. Lavantayla ilgisi olabilir diye bir daha içmedim. İnternetten biraz bakınca lavantanın böyle bi yan etkisi olduğunu görmedim. Ama yine de tedirginim sizce lavantaya devam etmeli miyim?

  89. sevgili betül, arınma kürlerinde bu tarz etkiler beni korkutmuyor. yine de size çok endişelendirdiyse kullanmayın.

  90. Merhaba Kozmik Bakım bloğunuzu yaklaşık 1 yıl önce fark ettim ve ilk defa bir blog bu kadar ilgimi çekti diyebilirim çünkü blog/bloglar takip eden biri değilim normalde. Görünüşte sürekli takipteyim fakat okuduklarımı uygulamaya gelince üşengeçliğimden dolayı aksatabiliyorum 🙂 Ne zmndır başlamayı düşündüğüm lavanta kürüne dün başladım sonunda.. Merak ettiğim yemekten sonra tereddütte kaldım çay içip içmeme konusunda; yiyecek olmadığı için içebilirim heralde diye düşündüm bugün içiyim yarın Kozmik Bakım a sorarım dedim 🙂 yemekten sonra çay ya da herhangi bir içecek içebilir miyiz yoksa içmesek daha mı iyi olur? 🙂

  91. çok teşekkür ederim ilginize sevgili mediha,
    içilebilir sanıyorum sevgili mediha fakat emin değilim. dilerseniz yeme içme faslı bittikten 2 saat sonra için lavanta çayınızı. yatmadan evvel olursa uygun olur sanıyorum sizin için. şifa olmasını ve aksatmadan digger uygulamaları da başarmanızı diliyorum:)
    sevgiler<3

  92. Merhaba kozmik bakım, lavanta kürüne bugün başlasam umarım çok geç kalmış sayılmam. yeni edinebildim 🙂 15 gün süreyle hergün demişsiniz ben 5 gün geç başlıyorum bnde mi 15 gün devam edicem yoksa dedğiniz tarihlerde bırakacak mıyım ? Özellikle yüzdeki sivilceler için lavanta kürünü mü ısırgan otu kürünü mü önerirsiniz yoksa aynı anda iki kürü uygulasak daha iyi bir sonuç mu alırız? Sevgilerle <3

  93. sevgili göksu, on beş günü tamamlayın lavanta küründe. önümüzdeki dönemde uygun tarihte ısırgan kürünü de uygulayabilirsiniz. sadece sivilcelere değil tüm bedene faydası olacaktır. şifa olsun:)

  94. meraba 21 yaşındayım sivilcelerim var ne yaptıysam geçmedi denemediğim şey kalmadı ama yok geçmiyo lavanta kullandım 15 gün 1 hafta bırakıp sonra geri başladım ama alnımda kırmızı ucu olmayan sivilceler çıktı ne yapmam gerekir lütfen yardım edin birde çaydan kalanı sürün diye birşey duydum faydası olurmu şimdiden teşekkürler

  95. sevgili hellokıty,
    maydanoz kürü ile birlikte denediniz mi? yukarıda bahsi geçiyor bu uygulamanın da. yeni çıkan sivilceler kürün işe yaradığını fakat henüz yetersiz kaldığını gösteriyor. ayrıca kudret narı yağı kullanmanızı öneririm. geceleri, temizlenmiş cilde, yeteri miktarda. şifa diliyorum.

  96. Ilk önce bize bu bilgileri Verdiğiniz icin cok tesekkur ediyorum
    Benimde sivilce sorunum var , Fransa'da yasıyorum cok ilac ictim ama tam fayda görmedim cunku geri çıkıyordu
    Suan 21 yaşındayım ve dr Saracoğlu'nun lavanta kurunu siparis ettim kendi sitesinden lavanta hakiki olsun diye 🙂
    Simdi dediniz ki yüzde sivilce çıkacak peki bunlar büyük mu çıkıyor ? Benjm sivilcelerim büyük degil Çinku. Birde hemen sönüyor mu .
    Son olarak lavanta kurunu kullandıktan sonra tekrar Çıkma riski varmi ?
    Cok konuştum yine af edin <3
    Sevgiler

  97. Sevgili gurbet kusu, bunlara kesin cevap vermek zor tabi fakat su an mevcut olanlarin enzeri olacaktir diye tahmin ediyorum. Keske kudret nari yagi da siparis etseydiniz. Bunu da distan uygulardiniz. Alternatif olarak adacayi yagi da kullanablirsiniz sivilcelerin hizla kurumasi icin. Bulabilirseniz kullanim seklini konusuruz yeniden. Tek kur yeterli olmadiginda yukarida bahsettigim gibi maydanoz kuru ile uygulanmasi gerekebilir. Duruma gore hareket edersiniz. Simdi o lhtimali konusmak icin erken. Tek kurle sifa diliyorum 🙂

    1. Cok tesekkur ederim insallah faydasını görürüm 🙂 kucuk kucuk sivilcelerim var alerji gibi . Dr saracoglu ceviz Yaprağı suyu ile sivilcelere sürün dedi . Lavantanin yanında aldım yeni formül dedi 🙂 bunu biliyormuydunuz ? Ceviz yaprağının suyunu sivilceye sürüldüğünü ?

  98. ekranlarda duydum fakat etkisi konusunda bir deneyim okumadım malesef. kullandığınızda bizimle paylaşırsanız seviniriz. şifa olsun:)

  99. kesinlikle faydası olur sevgili hilal. öncesinde yosun sabunu kullanın. günde iki kez bu uygulamayı yapabilirsiniz. güzel haberlerinizi almayı diliyorum 🙂

  100. Merhaba 🙂 ben 19 yasındayım.geçen sene sınav stresinden yüzümde sivilceler çıktı ve kırmızı lekeleri kaldı.bu sene sivilcem çıkmıyordu nadiren çıkıyordu.yüzümdeki kırmızı sivilce lekeleri için lavanta kürünü içiyorum 3 gündür.ama simdiden 4 minik sivilce çıktı ve moralim çok bozuldu ilerleyen günlerde bunlar da iz bırakıcak.bırakmamı öneriyor musunuz yoksa devam edince hersey düzelecek mi yardım edin bıktım artık 🙁 cok tesekkür ederim simdiden gerçekten harika bi blog allah razı olsun

  101. sevgili beyza, teşekkür ederim.
    bu tür kürlerde yaşadığınız durum çok normal. ısırgan ve lavanta kürkerini uygulayanların yorumları incelemenizi öneriyorum. bu kürler cilt altında bulunan sorunları uygulama döneminde yüzeye çıkarır yani atar. endişelenmeyin.
    bu sivilceler için kudret narı yağı ya da aynısefa yağı uygulayın dıştan. iz kalmaması için gerekeni yapacaktır.
    şifa olmasını diliyorum.

  102. Mrb, cok yararlı bilgiler sizlere çok teşekkür ederim öncelikle .sorum şu ki iki kür aynı anda uygulanabilir mi örneğin lavanta ve ısırgan
    Birde ısırgan ve lavanta taze mi olmalı kurusu kullanılır mi.tesekkurler

  103. merhaba sevgili leyhan,
    mümkünse her kürü ayrı dönemlerde uyguluyoruz fakat bu iki kürün saatleri birbirinden uzak olduğu için aynı dönemde kullandığımız da oluyor. ısırgan kuru ya da taze kullanılabilir. lavantanın tazesini elde etmek zor olduğu için kurusunu tercih ediyoruz.
    şifa olmasını diliyorum.

  104. merhaba.doktor bana kanim artsin diye 30-50tablet bir kan tableti,b12vitamini 10tane igne halinde ve birde yod azligim ichin 50tane tablet yazmishdi.kanla ilgili olanlari bitirdim ve yodla ilgiki tabletimi yarilarken aniden alerjik gibi sivilceler chikmaga bashladi yuzumde boynumda ve.gogusumde.sirtimdada yarandi. 1hafta ichinde yarandi ve solmaya bashladi.shu an 15-20gun olmushtur bu sorunla yuzleshtigim.nedenini ilachlara bagladim.chunki.benim sivilce problemin hich yoktu.amma aniden boyle oldu.depresyona bile girdi.gunlerce dishari chikmadim.dun lavantaya bashladim.bugun yuzumde gogusumde yenileri chiktigini fark ettim.chok korktum.neler oluyor? yoksa bu sivilceler benden artik hich bir zaman gechemeyecekmi diye chok uzuldum.blogunuzu lavantayla bagli arashtirma yaparken bugun ilk kez gordum.ve hemen sorunumu bildirmek istedim.ve yorumlari okuduktan sonra lavantayi uygularken yenilerini chikmasi normal dige anladim ve chok daha rahatladim amma tam degil tabii.ve de bir sorum var yorumlarda 25mayisda bashlamaniz dogrusu yazmishsiniz.ben dun bashladim.peki bugun ichmeyipte 25i yeniden ilk uygulamaya bashlaya bilirmiyim lavantayi? ve de bunun farkini anlamadim ben.25i bashlarsam dahami chok shifasini gorucem? chok uzun oldu amma chok ihtiyacim var bilgilerinize.

  105. Merhaba sevgili ulker.
    gecmis olsun.oncelikle ilaclarinizi veren doktorla konusmanizi onerecegim. Lavanta yeni sivilcelere neden olur fakat siz yaklasik uc haftadir bu sorunu yasadiginizi yaziyorsunuz.
    Lavanta kurunu de bu gorusmeden sonra uygulayin. Belki baska bir gedavi verir.
    Kure baslama tarihimiz 25 mayis degil, bir hata oldu saniyorum.nisan ve mayis 2015 ykrumlarini kontrol ettim fakat boyle bir ifadeye rastlamadim.onumuzdeki baslangic tarihi 3 haziran 2015 olacak. Durumunuz netlestikten sonra tekrar degerlendiririz.
    sifa diliyirum size.

  106. ayrıca cilt lekeleri için harika bir tarifim var. benim sürekli alnımda sivilce çıktığı için uzun araştırmalarım sonucu buldum. ve 2 yıldır nezaman kullansam güneş lekeleri, sivilce lekeleri bütün lekeleri geçirdiğine şahit oldum. eşit derecede organik elma sirkesi (ecocert sertifikalı olursa çok iyi olur), limon suyu, ve gül suyu cam bir kavanoza koyulup karıştırılır. 1 limonun suyu ölçüsünde hazırlar, diğerlerini de sıktığınız limon suyu miktarına göre koyarsanız bir hafta yetecektir. bittikçe yenisini hazırlamak daha sağlıklı geliyor bana. daha sonra sabah akşam bir pamuğa alıp yüzümüze sürüyoruz. hassas bir cildiniz varsa 10 dk yoksa gün boyu cildinizi yıkmanız, makyaj yapmanız gerekene kadar yada gece boyu bekletebilirsiniz. ilk 5 gün yinede 10 dk bekletirseniz daha sağlıklı olur. 5 günden sonra cildiniz yakıcılığına alışır. ilk başka gün boyu bekletmek cildniizi tahriş edebilir. bu şekilde sabah akşam 2 hafta uyguladıktan sonra ara veriyoruz. ara verdikten sonra hızlı birşekilde cildinizdeki lekerin kaybolduğunu, eşit bir cilt tonuna sahip olduğunuzu görüp çok şaşırabilirsiniz.15 gün kullanıp 15 gün ara şekilnde bir kaç kere tekrarlamak lekesiz çoçuk gibi bircilde sahip olmanızı sağlayacak.

  107. teşekkür ederiz bu bilgiyi bizimle paylaştığınız için. bu mesajınızı evde uyguladığımız maskeler bölümüne de aktaracağım.
    sevgiler.

  108. merhabalar kozmik bakim:) lavanta kurunuzu uygulamak istiyorum fakat hem alerjik bir bunyem var hem de yay burcuyum baslamam icin hangi zamanlar uygun olur bu konularda yardimci olur musunuz?

  109. yeni ay yada dolunay'ın ertesi günü başlayabilirsiniz. tabi hangi sorun için kullanacağınızı bilmeden yazıyorum. sivilce içinse dolunay'ı tercih edin.
    fakat alerjik bünyeye sahipseniz buradan kürü uygulayın demek çok yanlış olur. uygulamak istiyorum dediğiniz için yazıyorum:sorun olma ihtimalinin çok düşük olduğğunu düşünüyorsanız. aynı miktarda suya çok küçük miktarda lavanta koyarak çok açık bir çay demleyin. ilk denemenizde birkaç yudum alarak 24 saat gözlemleyin kendinizi. tepkşi vermezseniz yine aynı şekilde hazırlayıp içtiğiniz miktarı biraz daha arttırın. bu şekilde emin olana kadar deneyin. sorun olmadığından emin olursanız uygun dönemi bekleyip başlayabilirsiniz.
    en doğrusu test yapılarak tespit edilmesidir elbette.

    1. afedersin ne icin kullanmak istedigimi yazmamisim saskinlik:) sivilce icin kullanmak istiyorum.21 yasindayim fakat 7 yildir sivilce problemi yasiyorum.cok asiri yok ama yuzumden de eksik olmuyor yani ve bununla birlikte izlerim mevcut.cok fazla ilac kullandigim icin kimyasala basvurmak istemiyorum daha fazla.bu arada alerjim polen,toz tarzi seylere o yuzden ben de tereddut ettim fakat ilgin ve alakan icin cok tesekkur ederim test ederek baslayacagim.baska alternatif galiba maydonoz kurunuz var degil mi?

    2. evet, maydanoz, ısırgan gibi kürler var. ayrıca cilt bakımı kategorisini de incelemenizi öneririm. aynısefa ve kudret narı sivilceler üzerinde oldukça etkilidir örneğin.

  110. Arkadaslar laanta kurunu hıc kullanmadım bılmıyorum ama maydonoz lımon kurunu taamen onerebılır.cokk fena bısey. .her sabah kahvaltıdan once gobegım gıtsın dıye ıcmıstım kı sadece10 gun yaptım. Arkadaslarım yuzume bayılıyorlardı. Bana sureklı ne kullanıyosun masken ne ısıl ısıl super falan dıyolardı :)) abarttıgımı dusunmeyın sakın gercekten cok etkılı

  111. Merhaba ben iki gündür kürü uyguluyorum ama yorumları okuyunca demlemeyi yanlış yaptığımı fark ettim ibrahim Saraçoğlundan dinleyip yapmıştım ama yanlış uyguluyorum sanırım yeniden anlatır mısınız nasıl demlenecegini Teşekkürler şimdiden 🙂

  112. sevgili sümeyye merhaba.
    yukarıdaki yazımın hemen başında anlattığım gibi demliyor arkadaşlarımız. aynı şekilde demleyin sizde.
    şifa olsun:)

  113. Merhaba kozmik bakım ben saraçoğlunun tarifini de dinledim fakat onda kaynamış suya lavanta ekleyin ve kısık ateşte kaynaması bekleyin diyordu fakat yanlış anlamadıysam siz kaynamamasını söylüyorsunuz lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler…

  114. sevgili emre mehaba.
    biz bu tarifle güzel sonuçlar aldık. ayrıca bu da saraçoğlu'nun tarifidir. hangisini dilerseniz onu uygulayın. hatta iki şekilde de deneyin ve sonuca gore karar verin.
    şifa olmasını dilerim.

  115. merhabalar benim çene kısmımda boynuma dogru ve yanaklarımda gün gectikce yayılan komedon problemim var kucuk kucuk beyaz kapalı komedonlar sizce faydası olur mu lavanta kürünün.?

  116. merhaba 18 yaşındayım ve yaklasık 3,4 senedir komedon problemim var beyaz kapalı komedonlar. çenemin heryerinde yanaklarıma ve boynuma dogru sürekli yayılıyorlar bu kür işe yararmı bircok krem jel kullandım cildiye doktorlarının verdiği hiçbir işe yaramadılar.. 🙁

    1. merhaba sevgili açelya.
      ona faydası olur mu kesin bir şey söyleyememe fakat uygulamanızı öneririm. her şekilde cilde çok faydalı bir bitki çünkü. bunun dışında karbonatlı bir cilt maskemiz var cilt bakımı kategorisinde bulabileceğiniz. maskeyle ilgili yazımda bahsettiğim günleri takip ederek uygulamanız daha doğru olur. düzenli uygularsanız faydalı olacağına inanıyorum açelya 🙂

  117. doğru demliyorsunuz sevgili Mehmet. başladıysanız böyle devam edin. yeniden uygulamaya karar verirseniz bizimle irlikte başlayın sonraki dönemlerde.
    şifa olsun.

  118. Kozmikcim ben saçlarıma lavanta kürünü uyguluyorum dökülme problemim var aynı günün aksamıda ısırgan suyunu saçlarıma friksiyon yapıyorum lavanta gibi onuda durulamıyorum tabi acaba karanfil kürünüde araya sıkıştırsam sence bi sakıncısı olur mu çünkü ciddi derecede saçlarım çok dökülüyor aynı gunde hepsini üst üstte yapmak zarar verir mi :((

    1. sevgili eda, karanfil ve sarımsakla devam edin.(şampuanı da uygun olur) lavanta kürünü dahili olarak mı haricen mi kullanıyorsunuz anlayamadım.

  119. her ay dolunayın ertesi günü başlıyoruz sevgili Mehmet.bazen istisnalar olabiliyor fakat bir iki gün öncesinde hem burada hem facebook ve twitter sayfalarında veriyorum başlangıç tarihlerini. yeni ay ve dolunay takvimimizden görebilirsiniz önümüzdeki ayları.

    etkilerini hızla yaşamaya başlamanız çok güzel:) bizi bilgilendirmeye devam edin mutlaka.
    daha güzel haberlerinizi almayı diliyorum 🙂

  120. Bu ay dolunay hangi tarihte olacak peki? 28 eylül yazdığını gördüm internette. Buna göre 29 eylülde mi baslamaliyim lavanta çayına

  121. sevgili Mehmet,
    bu tür arınma kürlerinde cilt altında beklemekte olan sivilceler hemen olgunlaşıp çıkar. yani sivilcelenme bizim için çok normaldir bu dönemde. bu, kürün işe yaradığının göstergesidir.
    inatçı bir durum varsa mutlaka maydanoz kürü ile desteklenmeli (28 ekimde başlanmalı bu ay).
    ayrıca kudret narı yağı temin etmenizi öneririm. bu yağı her gece cildinizi temizleyip hafif masajla sürün, çok etkilidir. üçünü birden uygularsanız size bu sıkıntıdan kurtaracaktır diye düşünüyorum. yağı kullanmaya şimdiden başlayabilirsiniz, ay sonunu beklemeyin.
    zaman zaman haberdar edin durumunuzdan.
    acil şifa diliyorum 🙂

    https://www.kozmikbakim.net/2012/08/mucize-meyve-kudret-nar.html

  122. evet, evet, zeytinyağında bekletilerek yapılıyor. bununla ilgili bir yazım da var, kategoriler bölümünden ulaşabilirsiniz.
    yatmadan once cildinizi günlük yağ ve kirden temizleyip krem surer gibi cildinize yedirin. gözeneklere tam olarak nüfus etmesi için çok önemli bu temizlik. çok hızlı sonuç almanızı sağlar. her gece aksatmadan uygulayın.
    şifa olsun.

  123. evet sevgili mehmet emre, lavanta yatmadan hemen once de içilebilir fakat en az iki saatlik açlık önemli. henüz erken zaten sonuç için, endişelenmeyin.

  124. Merhaba kozmikbakim öncelikle bilgiler için çok teşekkürler .benim cilt problemim yanak ve çene bölgesinde 15 gundur lavanta kurunu saracogluna gore uygulamktayim fakat hiç bir yararini göremedim maydonoz kurunu ise suan yapabilecek durumum yok lavanta kurune bir hfta sonra tekrar baslayip yapsam maydanoz kuru olmadan yararını gorebilirmiyim

    1. sevgili büşra, kürü dilerseniz tekrar edip tarif edildiği biçimde devam edebilirsiniz. fakat ben size kudretnarı yağını denemenizi önereceğim. ısırgan kürünü de önümüzdeki dönemde uygulamaya başlayabilirsiniz. fakat ısırgan kürü de lavanta gibi başlangıçta sivilceleri arttırır. aslında arttırır ifadesi çok doğru olmaz da çıkmayı bekleyen sivilceleri de erken olgunlaştırıp hızla yüzeye gönderir. kudret nası ise yüzeydeki sivilceleri tedavi eder.
      belki lavantayla çözemediğiniz durumu bu iki alternatif yöntemle çözebilirsiniz. şifa olmasını diliyorum.

  125. İnşallah bunlar ise yarar ben şuan yeni birsey deniyorum 15 günden sonra gecmesse sizin soylediklerinizi uygulayacagim.Suan kullandığım doğal elma sirkesi ve maden suyu tonik olarak sabah aksam kullanicam.bugün basladm gelişme olursa sizede iletirim. Çok tesekkurler.

  126. Lavanta ve elma şirketinin 15. Gününde arkadaşımın tavsiyesiyle birşey keşfettim limon yağı resmen mucize 4 günde cildimdeki sorunların hepsini gözle gorulur biçimde geçirdi hala tabiki var ama her gün etkisini gozlemliyorm limon yağını iki uç damla pamuğa damlatip sivilce olan yerlere suruyorum çok fazla yakıcı özelliği var ama 5 dakikada geçiyor sabah kalkınca cilt yumuşak ver purussuz oluyor şuan aktif hiç sivilcem yok geçmesi gereken izler var 🙂

  127. fresh yağlar genellikle bu etkiyi sağlar sevgili Büşra. adaçayı yağı da çok etkilidir örneğin. deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiz ayrıca, güzel bir bilgi oldu <3

  128. iyi gunler ben sivilceler için lavanta çayı içiiyorum iki gundur burda faydalaır arasnada yazan uykusuzluğa iyi gelir denmis ama bende tam tersi oldu iki gundur uyyamayıorm lavantadan olmus olabilir.

    1. ilk kez rastlasamda böyle bir etkiye olmaz diyemeyiz sevgili asiye. fakat genel olarak kas gevşetici etkisi ile uyutur. önemli bir çalışmam varsa içmem ben örneğin.
      şifa olsun 🙂

  129. merhaba kozmik bu lavanta kürüne başlamak ıstıyorum bu tarıhler uygunmu ve regl donemınde ıcılmesının sakıncası var mı ? yararını etkiler mi ?

  130. sevgili elif merhaba,
    yorumunuzu yayınlama aşamasında gördüm fakat şimdi bulamıyorum. sanıyorum arada bir yerde. sona yazarsanız daha kolay olur benim için ve gözden kaçmaz, aklınızda bulunsun.
    küre hiç zaman kaybetmeden başlayın yarın. regl dönemi sorun yaratmaz. şifa olsun 🙂

  131. Yine ben 🙂 bu kür dimi karaciğer için bahsettiğin,
    haftasonu yolculuk yapıcam pazartesi de bu küre başlarım onay verdiğiniz zaman 🙂
    teşekkür ederim.

  132. yine ben:)
    Başladım bu küre dün akşam kaç günde etkisini gösterir 🙂
    tadı tuhaf ama sivilceler gitsin dayanırım 🙂
    bide ben bu karaciğerden dolayı bu sıralar kilo almaya başladım ona bi etkisi oluır mu.

    1. etki süresi herkeste farklı olur, bu nedenle bir şey söylemek zor. hem koşullanmak da doğru olmaz. kürü tamamlamanız gerekir. o zamana kadar ki sonuçlar sizi yönlendirir zaten.
      karaciğerle ilgiliyse kilo problemi mutlaka etkisi olur.
      şifa olsun 🙂

  133. sizi geç keşfettiğim için kendime kızıyorum 🙂 sivilce tedavisi için antibiyotik kullanıyorum. maydanoz limon kürünü ve lavanta kürünü uygulamak istiyorum. ilaç kullanırken uygulamamda sakınca var mı acaba?

    1. hoşgeldiniz 🙂
      ilaçlarla birlikte kullanmayın birbirini etkileyebilir. ilaçlarınız bittikten sonra uygun dönemde kullanmaya başlayabilirsiniz.
      şifa olsun şimdiden..

    1. evet uygulayabilirsiniz. ısırgan kürü de uygulayabilirsiniz. ayrıca kudret narı yağını da dıştan masajla uygulamanız çok faydalı olur.
      şifa olsun.

  134. Merhaba bugün lavantamı satın aldım. Ne zaman başlamamı önerirsiniz, büyüyen fazı mı beklemeliyim? Teşekkürler tüm bilgiler için (:

    1. merhaba sevgili müge 🙂
      zamanlamanız biraz kötü olmuş. yaklaşık üç hafta var başlamamıza. fakat yine de hangi sorun için ve ne şekilde uygulayacağınızı yazarsanız iyi olur.

  135. Merhabalar, yorumumu yanıtladığınızı mail gelince farkettim fakat sayfaya gelince kendi yorumumu göremeyince buraya yazmak istedim. Şöyle ki sivilceli, gözenekli, pürüzlü ve ufak ufak sivilce izli bir cildim var. Sivilcelerim aşırı sayıda değil, çay ağacı yağı ile hızla kuruyorlar fakat izleri kalabiliyor tabii. İçten bir destekleme gerektiğini düşünüyorum artık ve bu kürü denemek istedim. Lavantamı satın aldım fakat daha yüksek etki için bekleyeceğim o zaman. Dolunaydan sonra mı başlamalıyım, tam tarih vermeniz mümkün mü not etmem için? İlginiz için çok teşekkür ederim, sevgiler (:

    1. sevgili müge,
      eger maydanoz kürü ile birlikte kullanacaksanız yeni ay civarında başlayabilirsiniz yani 11 martta. (gün içinde başlamalısınız, akşam burç değişikliği olacak.)
      sadece lavanta kürünü uygulayacaksanız 25martta gece yatmadan önce başlayabilirsiniz. demlediğiniz çaydan alarak dıştan tonik şeklinde uygulama yapmayı da ihmal etmeyin.
      şifa olsun 🙂

  136. merhaba, 25 şubatta maydonoz limon + lavanta kürüne başladım. 8 martta ara vermeyi düşünüyorum. kaç gün ara verilmeli acaba? bende 11 martta tekrar başlayım mı? birde maydanoz kürünü en az 3 saatlik açlığın ardından akşama doğru yapabiliyorum. bu etkisini azaltır mı sizce? teşekkürler şimdiden 🙂

    1. merhaba sevgili merve,
      15 günlük ilk uygulama+1 hafta ara+15 günlük ikinci uygulama şeklinde tamamlanıyor kür.
      sabah kullanımı tavsiye edildiği için buna uygun davranmanız daha doğru olur.
      şifa olmasını diliyorum 🙂

  137. Ben bu kürü daha önce denedim fakat tam yapabildigimi düşünmüyorum. Kaynayan suya lavantayi atıp ocaktan alıp kavanoza bosaltiyordum kavanozu da sıcak kalsın diye sicak suyun içerisine koyuyordum 10 dakika sonra süzüp içiyordum. Doğru mu acaba? Ve maydonoz kürüne ne zaman başlayalım kozmikcim �� simdiden teşekkürler:)

    1. merhaba sevgili liva,
      kaynattığınız 1,5 bardak içme suyunu küçük bir kavanoza boşaltın. üzerine 1 tatlı kaşığı lavanta ekleyip karıştırmadan kavanozu kapatın. 10 dakika bekletin ve hemen ardından süzün. başka bir işlem yapmayın.
      maydanoz kürüyle lavantayı birlikte kullanmanız için kürlere aynı günde başlamanız gerekir. anladığım kadarıyla lavanta kürünü uyguluyorsunuz şu an.
      şifa olsun:)

  138. Merhaba ben lavanta kürümi 15 gündür yapıyorum bugun son. Ama ben tarifi ilk ibrahim saracoglundan görmüştüm videoda o 10dk kaynatin diyodu bende öyle yapiodum. Simdi ben yanlış mi haptomy birde ben kuru lavanta içiyorum ama ben hafifledigimi düşünüyorum sivilcelerimin. Eher yanlış ya da dogri yaptiysam bir süre lavanta ya ara verip yekrar öyle devam etsem uygun mudur icmektem sıkıldım da

    1. merhaba sevgili sdfcn,
      aslında bu yazıyı yazdığımda bu konuda fazlaca araştırdım çünkü ben de rastlamıştım bu tarife. farklılığın sebebini bilemiyorum. ben de dahil bu şekilde uyguladık hep ve sonuç alıyoruz.
      yeni videolarda genellikle kaynatın diyor fakat şunu da önemle vurguluyor pek çok zaman: çok kısık ateşte su fokurdamayacak şekilde. bunun sebebi bekleme süresinde suyun ılınmaması sanıyorum. buna karşı bir önlem. ben ocaktan aldığımda kavanoza alıp kapağını kapatarak demliyorum bunu önlemek için ve hep bunu tavsiye ediyorum.
      isterseniz bunları da dikkate alarak uygulayın ileriki bir dönemde.
      şifa dilerim 🙂

  139. Merhaba sevgili kozmik,19 yaşındayım.Bugüne kadar hiç ciddi sivilce sorunu yaşamadım ama her ay çıkan 4-5 sivilcenin izleri var.Yüzümde hiç canlılık yok o yüzden okuyunca heyecanlandım.Ama korkuyorum da aşırı bi sivilceleneye yol açar mi diye, şimdiden çokca teşekkürler:)

    1. merhaba 🙂
      kullanım sırasında sivilceenme oluyor fakat bu geçici bir durum. cilt altında olgunlaşmayı bekleyen sivilcelerin hızla olgunlaşması sonucu meydana geliyor. bu süreçte kudret narı yağını da dıştan uygularsanız sorunu hafifletebilirsiniz.
      şifa olsun <3

  140. Merhaba Kozmik Bakimcim
    Daha once alkali suya yanlis gunde basladigim icin birakip 8 Agustosta yine basladim.3.maddedeki gibi kullaniyorum sedef icin.Ayni gun lavanta ve maydonoz kurune de basladim.Alkali suyu icip,arkasindan limonlu maydonoz suyunu iciyorum.Aksamlari da lavanta cayini.Bunlar icin basladigim tarih dogru degil mi?Yine sar basa yapmayayim:)hepsine bir anda baslamak biraz yorucu oldu:))

    1. merhaba sevgili mubi,
      tarihler doğru. sadece lavanta kürünü ve iki hafta uygulasaydınız durum değişirdi fakat bu kullanım için doğru.
      şifa olsun 🙂

  141. Merhaba kozmik:) lavanta kürüne başladım 4. Günüm ve yüzüm inanılmaz sivilce bastı. 🙁 çok mutsuzum. Kudret narı yağını aktardan küçük şişe halinde bulabilir miyim? Birde maydonoz kürünün nasıl yapılacağını bulamadım:( bu 15 gün kusucak herhalde yüzüm. 1 hafta ara verip sonraki 15 gün maydonoz la mı uygulasam diyorum ?

    1. merhaba sevgili kübra,
      bedeniniz küre çok hızlı cevap vermiş, çok şanslısınız aslında <3 sanıyorum aktarda bahsettiğiniz şekilde görmüştüm fakat hiç kullanmadım.
      maydanoz kürü ve uygulanışı bu yazımın içinde zaten, orta kısımda, dikkatinizden kaçmış 🙂
      güzel sonuçlarınızı kısa süre sonra duyacağız gibi 🙂 <3

    2. şanslı mıyım 🙂 öyleyimdir inş teşekkürler sevgili kozmik :)) ah evet maydonoz kürü yazıyormuş kusura bakmayın 🙂 çıkan sivilceler söndü ama yerine başka birkaç tane daha çıktı. 15 gün bitince yazarım gene. umarım herkese şifa olur 🙂

    3. merhaba kozmik. 15 gün bitti 1 hafta ara verdim şimdi de haftada 3 4 gün içiyorum. suratım iyice kusmuş durumda 🙁 ara vermeden mi kullanmalıyı m acaba? gene 15 gün. ne önerirsin ?

    4. merhaba sevgili kübra,
      ara verin mutlaka, kürün uygulanış şekli bu.
      kudret narını da kullanıyor musunuz, sivilcelerin iyileştirmesini hızlandırmıyor mu normal koşullara oranla?

    5. tabi daha hızlı iyileşiyor onun farkındayım zaten.ama çıkışlar devam ediyor iri şekilde. kudret narını ben bulamadım 🙁 kiehls in ürünlerini kullanıyorum bir yandan temizleme vs. birde lavanta çayımın kalanıyla siliyorum yüzümü en son.

    6. lavantaya devam edin sevgili kübra. iyileştirmeyi hızlandırmıyor mu derken kudret narını sormak istemiştim. çok etkilidir çünkü. ergenlik sivilcelerinde tek başına bile yeterlidir. imkanınız varsa bulmaya çalışın.
      sevgiler ..

  142. İyi akşamlar Kozmik, bu küre başlayacağım inşallah fakat anlamadığım tek bir nokta var. Yorumlarda arkadaşlar ara verilmesinden bahsetmişler; yazıda böyle bir şey göremedim sadece azaltma yapılacağı yazıyor. 15 gün düzenli kullanımdan bir hafta azaltıp bırakılacak, takip eden dolunayda tekrar 15 günlük kür şeklinde mi uygulanacak? Yoksa miktar azaltılıp dolunay döneminde arttırılacak mı?

    1. iyi akşamlar sevgili Gülşah,
      bahsedilen ara kafanızı karıştırmasın, maydanoz kürü ile birlikte kullananlar için geçerli bu. bu bilgiden sonra yazıyı bir kez daha okursanız daha iyi anlayacaksınız.
      şifa olmasını diliyorum 🙂 <3

  143. Sevgili kozmik bakım yaşım 24 sivilcelerimden tamamen kurtulmam mümkün olmadı birçok doktora gittim jel krem vs verdiler ama hiçbiri tamamen geçirmedi sadece kullandığım sürede azalttı sivilcelerim yüzümde kulaklarımdada çıkıyor görüntüsünün yanında ağrılı olmasıda beni çok rahatsız ediyor bende tabiki dayanamayıp sıkıyorum aynı zamanda kahverengi izlerde kaldı velhasıl konuyuda uzattım ama kusura bakmayn kendimi daha iyi anlatabilmek için bu şekilde yazdım lavanta kürüne yeni başladım acaba maydanoz kürüne lavanta küründen fayda göremezsem mi başlayım yoksa ikisini aynı anda mı uygulamam gerekiyor bu konuda yorumunuz benim için önemli şimdiden teşekkürler ��

  144. merhaba ben kan iğnesi vurulduktan sonra ergenlikte bile hiç sivilce çıkarmama rağmen sivilce çıktı alnımda cenemde yanaklarımda doktorlara söyledğimde ondan olmadığını söylediler ama şimdiye kadar iğneleri yaptırana kadar sivilce sorunum hiç olmamıştı çok moralim bozuk dışarı çıkmak bile istemiyorum antibiyotik kullandım 5 kutu fakat hala geçmedi artık ilaç kullanmak istemiyorum lavanta kürünü gördüm 6. günümdeyimsivilcelerim var arttırdığını söylemiş çoğu kişi acaba o çaydan dolayı çıkan sivilceler geri hemen sönüyormu bikaç güne ? kudret narınıda aldım yorumlarda etkili olduğunu yazmışsınız söndürüyormu etkisini ne zaman göstermeye başlıyor genel olarak kudret narı?

    1. merhaba sevgili melike,
      çok uzun sürmez endişelenmeyin fakat rahatlamaya çalışın. çünkü bu konudaki stresiniz sivilceyi tetikler! evde olduğunuz zamanlarda yağı uygulayın ve güvenle bekleyin <3

  145. merhaba ben lavanta kurunun 14.gunundeyim ama sivilcelerim hala çıkmaya devam ediyor. kudret narını uyguluyorum sonduruyor gibi hatta büyütüp daha cabuk iyileşmesini sağlıyor lekelere faydası varmı ? birde bu lavanta kurunu tekrar 15 gün yapmalımıyım hala sivilcelerim çıkıyor

    1. merhaba sevgili melike,
      lekeleri de açar zamanla. istediğiniz kadar etkili olmazsa sivilceleriniz geçtikten sonra karbonat maskesiyle destekleyebilirsiniz.
      lavanta kürü tamamlandıktan sonra haftada birkaç kez içmeye devam ediyoruz biliyorsunuz. bu süreçte hala gerek olduğunu düşünürseniz 15 aralıkta bir kez daha başlayabilirsiniz iki haftalık bu küre.
      şifa diliyorum <3

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close